ONZE TIPS VOOR HET KWEKEN VAN SPIERMASSA

Niet iedereen die lid is van de sportschool of die lichamelijk actief is, streeft het doel na om zichtbaar spiermassa te krijgen. Eén van de belangrijkste doelen, vooral bij vrouwen, is om de spieren te versterken zonder zichtbaar gespierd te worden.

Een fit lichaam kenmerkt zich door strakke spieren.
De spieren spelen een bijzonder ondersteunende rol bij het versterken van de spieren, vooral op plaatsen waar vet de neiging heeft om hardnekkig en moeilijk weg te trainen, zoals de dijen, de billen of de onderbuik.

Om dit te doen, moeten we ons concentreren op twee essentiële componenten. Verlaag eerst het percentage lichaamsvet en blijf de spieren aan de andere kant nieuwe impulsen sturen om ze te stimuleren om te groeien.

Degenen die hun training beginnen met overgewicht, moeten in het begin extra aandacht besteden aan het afvallen.
De focus ligt hier op voeding. Een gezond en uitgebalanceerd dieet speelt hier een sleutelrol, net zoals het verminderen van de hoeveelheid calorieën. Echter is het belangrijkste om een gezond en gebalanceerd dieet te volgen, aangezien dit helpt om het langer vol te houden en de lange-termijn effecten voordeliger zijn. Dus niet alleen caloriën tellen. Het is echter raadzaam om de consumptie van industriële suiker en stevige maaltijden te beperken of zelfs een tijdje zonder te doen. Totdat nieuwe gewoonten gemakkelijker worden.

Op de tweede plaats helpt cardiotraining in combinatie met een gezond dieet.
Sporten die hiervoor bijzonder geschikt zijn: aerobics, wandelen, fietsen, crosstrainers, zwemmen ... de beweging moet naar uw voorkeur worden gekozen. Indien mogelijk 2-3 uithoudingseenheden per week.

Iemand die zijn lichaam wil versterken, moet zijn uithoudingsvermogen verbeteren en zich concentreren op het versterken van zijn spieren.

Het omzetten van vetcellen in spiercellen is een mythe. Vetcellen en spiercellen blijven altijd behouden, maar het aandeel binnen een cel kan worden beïnvloed, d.w.z. je kunt vet verminderen en spieren opbouwen.

Mensen die met een laag lichaamsgewicht aan hun training beginnen, moeten vaak zelfs hun calorie-inname verhogen, wat met de juiste training de ontwikkeling van spiermassa bevordert - dun betekent niet dat ze krap zitten.

De bewering dat zonder gewicht toe te voegen, maar met veel herhalingen, spieren net zo snel groeien, is wetenschappelijk weerlegd.

Een goed voorbeeld hiervan zijn squats, er zit een groot verschil tussen deze oefening doen met je eigen lichaamsgewicht of met ondersteuning van gewichten. Voor zogenaamde basisoefeningen, waarbij meerdere spiergroepen tegelijk worden gestimuleerd, is het aan te raden om enkele oefeningen met hogere belasting uit te voeren.

Andere oefeningen waarbij extra gewicht wordt aanbevolen zijn: schouderdrukken, lunges, deadlifts, bankdrukken ...

Voor een optimale trainingsroutine is het belangrijk om met weinig herhalingen te focussen op de belangrijkste spiergroepen: rug-, quadriceps- of borstspieren. Voor kleine spiergroepen, zoals biceps of triceps, is één oefening voldoende, waarbij 3 of 4 sets van 10 of 12 herhalingen optimaal zijn.

Basisoefeningen zoals squats of lunges zijn ook heel goed te combineren met andere oefeningen.  Lunges worden uitgevoerd met biceps curls. Zodat de training nog effectiever wordt.


Laat een reactie achter

Opgelet, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voor ze worden gepubliceerd